В живота приятелството и предателството винаги са вървели ръка за ръка. Чочо Попйорданов има лошия шанс да се убеди във верността на това съждение покрай другарството си с главния сценарист в „Шоуто на Слави“ Иво Сиромахов.

Някога двамата са неразделни и заедно преминават през радости и изпитания. Доказателство за тяхната силна емоционална връзка е решението на Сиромахов да покани известния артист за кум на сватбата му, пише вестник „Всеки ден”

Години по-късно от приятелството им е останал само черно-бял спомен. Големият вече шеф в шоуто по Би Ти Ви и дясна ръка на Слави Трифонов лека-полека се отдръпва от Чочо. Иво има своите основания да забрави за кума си. В момента той води шоуто „Младост 5″ заедно с Краси Радков, управлява сценарния екип на Слави и почти всеки месец вади по една нова книга изпод перото си. Всичките му тези активности му носят куп пари, но в същото време изискват от него да бъде и с кристално чиста репутация.

„Иво се притеснява какво ще си помислят хората, ако го виждат на публични места с Чочо, който вече никак не е във форма. Всички знаят какъв е проблемът му, а малко останаха истинските приятели, които се опитват да му помогнат. Иво не е сред тях. Заел се е да трупа пари и слава, към които се стреми още от съвсем млад“, разказва пред „Всеки ден“ приятел на сценариста и новоизлюпен комик от студентските му години. Те отбелязват, че в момента двамата някогашни авери меко казано не се понасят.

Сиромахов е приет в НАТФИЗ със специалност „Театрална режисура“, но не е от най-усърдните студенти. Силата му е в купоните, а в най-големите запивки влиза рамо до рамо с верните си другари от едно време Явор Дачков, Деси Тенекеджиева, Мила Драгоманска и Чочо Попйорданов.

Ivo-Siromahov-10

„Бяхме си страшно близки и правехме какви ли не лудории. Мислехме, че морето е до колене. Живеехме в едни луди години, които много добре пасваха на общия тон на групата. След това направихме всичко възможно да не се отдалечим един от друг“, спомня си по-късно Деси Тенекеджиева.

Тя си спомня, че Иво и Чочо скрепват още по-силно приятелството си по време на снимките на филма „Сезона на канарчетата“. Там Сиромахов е зализаният ретролюбовник на романтична и изнасилена героиня, която се играе от Параскева Джукелова. Бъдещият сценарист и умел печалбар решава, че няма да успее да направи успешна кариера като артист и се пробва да бъде режисьор. Приятелите му от онова време още се кръстят като си спомнят опитите на Сиромахов да създаде извратена интерпретация на шекспировата пиеса „Макбет“. Начинанието се проваля с гръм и трясък, а Сиромахов се захваща с журналистика.

Първоначално той работи в голям ежедневник, който години по-късно безмилостно ще напада в „Шоуто на Слави“, за да си спечели благоразположението на своя шеф, известен с ненавистта си към българския печат. Сиромахов продължава да посещава и театъра, но като обикновен зрител. По време на постановка той се влюбва от пръв поглед в момичето на предния ред.

„Проследих я къде живее и след това започнахме да се засичаме уж случайно на различни места. Започнахме да водим интелектуални разговори до среднощ. На една Коледа си облякох костюма от абитуриентския бал, купих кутия с бонбони и бутилка шампанско. Дори се бях запасил с червен балон. Позвъних на добре позната врата и от жилището се показа бащата на приятелката ми. Поех въздух и издекламирах: „Искам ръката на Зорница“. Татко й, огромен мъж и военен летец, се просълзи и се провикна към дядото на Зорница – глух пенсионер на 90 години: „Татко, ти разбра ли за какво е дошъл Иво. А старецът невъзмутимо отговори: „Сигурно, за да разходи кокершпаньола“. Така се започна нашата история със Зори“, разказва Иво Сиромахов.

Двамата организират скромна сватба с най-близките приятели и роднини. По това време Иво вече е влязъл в екипа на „Хъшове“ и за него няма връщане назад към романтичната част от живота му. Успява да се издигне от външен сътрудник до главен сценарист в шоуто на Трифонов. Казват, че в момента Дългия не прави нито една крачка, без да се посъветва с него. Сиромахов е влязъл в ролята, която преди това имаха Любен Дилов-син и Росен Петров.

Легенди се разказват за уменията на гологлавия сценарист да се нагажда към всяка ситуация. Той не се поколебава да посича бивши приятели от журналистиката, когато получи нареждане от големия шеф. Умението му да изпълнява преки команди не остава незабелязано и той взима генералския жезъл в армията на Дългия след напускането на Росен Петров.

И до днес не е ясно дали са верни слуховете, че Иво има пръст в напускането на Росен. По-скоро на последния му писва да бъде под постоянно напрежение за доста смешни пари и решава сам да си е шеф, създавайки своя продуцентска компания. За Иво няма проблем да си стои под крилото на Слави и да търпи честите му изблици на изпепеляваща ярост. Сиромахов прибирал към 8 бона като главен сценарист, но добри пари падат и от продажбата на книги, както и от участието му в комедийното шоу „Младост 5″.

Иво толкова се е увлякъл да прави пари, че май доста често не се посвенява да присвои чужди хрумвания, които след това да представи като достижения на подопечния му сценарен екип. Добре известни са скандалите на главния сценарист с блогъри, които го обвиниха, че краде техни мисли от интернет и след това ги използва в „Шоуто на Слави“. По този повод и до днес се разказва вицът, според който „Шоуто на Слави“ нямало да се излъчи, тъй като злонамерен хакер е пипал в компютъра на Иво и му е забранил да влиза в интернет, както и е блокирал комбинациите от клавиши, с които се копира и пейства информация.
Източник: hotarena.com