Земетресение с магнитуд 6,1 разтърси Тибет тази сутрин, съобщи китайската централна телевизия, цитирана от ИТАР-ТАСС. В резултат на труса са прекъснати комуникации и транспортните връзки с три села. За оценка на размерите на щетите и възстановяване на комуникациите към района се е отправил спасителен отряд на мотоциклети. Няма сведения за жертви.

Според Геофизическия институт на САЩ, цитиран от Франс прес, земетресението е било с магнитуд 5,7 и с епицентър на 143 км югоизточно от селището Камдо, в китайската провинция Синцзян.

Земетресение с магнитуд 4,8 пък разлюля Северна Япония. Епицентърът на труса е бил в префектура Хокайдо /северния японски остров/, на дълбочина 70 км, по данни на националното метеорологично управление на страната. Не се съобщава за жертви и разрушения, не е обявена опасност от цунами.

Подземните трусове са се усещали по цялата територия на Хокайдо, както и в две префектури в северната част на централния остров Хоншу.apokalipsis

Земетресение с магнитуд 6,3 стана и край Молукските острови в източната част на Индонезия, съобщи Геофизическият институт на САЩ, предаде Франс прес. Индонезийската метеорологична служба отхвърли опасността от цунами.

В Судан пък трийсет и шест души загинаха при наводнения. Това е станало в регион северно от столицата Хартум, засегнат неколкократно от проливни дъждове от началото на август, съобщи Франс прес, като се позовава на националното радио.

Близо 5000 къщи са били разрушение в резултат на дъждовете и наводненията, уточни радио Омдурман.

В информацията, изпратена с SMS, не се уточнява кога са загинали жертвите. Силни дъждове отново се изляха над Хартум и околностите му в петък, отбелязва агенцията.

Източник:dnes.bg