Слънцето и горещините вече са ежедневие. Това налага да се снабдим с подходящи слънцезащитни продукти. Дерматолозите казват, че трябва да нанасяте слънцезащитни продукти на всеки два часа, особено когато сте на плажа или на открито за продължителен период от време, споделят от Otgovora.com.

Бъдете сигурни, че можете да получите тен дори и със слънцезащитен крем, защото докато слънцезащитните кремове блокират много вредни слънчеви лъчи, те не са толкова големи при филтрирането на по-меките лъчи, които проникват дълбоко в кожата.

Слънчевите изгаряния могат да доведат до рак на кожата, поради което е важно да имате известна защита, когато сте изложени на слънце, независимо дали е на плажа или на разходка из града.

Добрата новина е, че слънчевите изгаряния могат да бъдат избегнати, ако знаете как и кога да използвате слънцезащитния си крем.

Някои дерматолози ще ви кажат, че всяко излагане на слънце, което променя цвета на кожата ви, е твърде вредно. В края на краищата, това е знак, че в кожата ви се случва увреждане на ДНК. Но Нюйоркският здравен дерматолог Джон Зампела казва пред Business Insider, че не е необходимо да съсипвате летните си забавления на открито. Той смята, че краткото излагане на слънце може да бъде важна част от здравословния начин на живот и той аплодира пациентите си, които излизат да бягат и тренират на открито, стига да го правят безопасно.

„Добра идея е просто да свикнете да слагате слънцезащитни продукти всеки ден, независимо от времето“, казва Зампела.

Той съветва пациентите си да направят грижата за кожата си част от сутрешния си ритуал. Това е както добра превенция на рака на кожата, така и защитата срещу стареене.

Да останеш активен и да усвоиш малко витамин D не е непременно нещо лошо, стига да минимизираш времето за излагане на слънце и да предпазваш кожата си от SPF, казва Зампела.

Научните изследвания показват, че избягването на слънцето на всяка цена не е добра рецепта за дълъг и щастлив живот. Едно проучване на над 29 500 шведки през 2016 г. установява, че шведите, които избягват слънцето, обикновено умират по-рано от тези, които са използвали разумно слънцето. Други скорошни изследвания показват, че малко време на слънце редовно може да бъде добро за костите, настроението и талията ви.