Банята е едно от специалните кътчета, във всеки дом, където човек се разтоварва от натрупаното напрежение през деня или се подготвя за предстоящите важни събития. По правило, при закупуването на ново жилище първата стая, която се обзавежда от него е именно тя! Ако преди можеше да се сложи в банята какво ли не, то сега нещата не стоят точно така. За съжаление, съвременното строителство, предлага на собствениците си все по-малки и по-малки бани!

Идеи за малката баня

В случай, че сте именно от притежателите на малки бани, не се отчайвайте! Малката баня не означава, че не може да изразите своята индивидуалност и характер, в нея! Даже, напротив! Ограниченото пространство, може лесно да стане не само функционално, но и красиво! Първото, което трябва да направите е да помислите от какво точно се нуждаете, в банята си и от какво може да се откажете, защото е обемно и ненужно! Следващата стъпка е да прецените как всеки елемент, който Ви е нужен в банята ще взаимодейства с пространството е нея! Несъмнено няма как да минете без традиционните мебели за баня като мивка, тоалетна чиния и душ или евентуално вана в случай, че имате малко повече пространство! Мебелите за баня, обаче, са последните неща, които ще сложите в нея, защото преди това трябва да сте избрали настилка, плочки за стените и какво ли още не!

Съвсем лесно, може да направите малката баня, поне оптически по-голяма, с няколко малки трика. Заменете стандартните плочки за баня, с по-големи такива, а може и направо с гранитогрес? Друга добра идея е да изберете светъл тон за стените на банята си, независимо дали ще ги облепите с плочки или ще заложите на боя. Светлите тонове придават усещането за пространство. Освен това, смело заложете на голямо огледало, което ако не заема цялата стена, се простира, поне на 2/3-ти от нея! Не забравяйте и малките детайли, чрез които да внесете нотка личен стил в банята си – шарени кърпи, забавни сапунерки и изобщо каквото Ви харесва, най-важното, в целият процес на обзавеждане на баня, е да се забавлявате!