Image_1715672_128

Вече е известна новата „Мис Америка“. 23-годишната жителка на Бруклин Малори Хейгън украси главата си с короната в Лас Вегас, съобщи официалният сайт на конкурса .

Хейгън впечатли жури и публика с впечатляващия си танц под ритъма на песента „Get Up Off of That Thing“ на Джеймс Браун в кръга на талантите. Друг коз за нея бе отговорът на въпроса на журито дали в училищата трябва да има въоръжена охрана, който гласеше, че „на насилието не трябва да се отвръща с насилие“.

Новата „Мис Америка“ получи чек за 50 000 долара и обсипана със скъпоценни камъни корона, която ще й принадлежи една година. Хейгън увери, че възнамерява да събере средства за борба срещу детското насилие.

На второ място в конкурса остана „Мис Южна Каролина“ Али Роджърс, а на трето – „Мис Оклахома“ Алиша Клифтън. Хейгън

победи също редица други свои съпернички в конкурса, които напоследък привлякоха медийното внимание – „Мис окръг Колумбия“ Алин Роуз планира да се подложи на двойна мастектомия, за да намали риска от рак на гърдата, след като заболяването е причинило смъртта на майка й, баба й и сестрата на баба й.

„Мис Монтана“ Алексис Уайнман е първата участничка аутистка в конкурса. „Мис Айова“ Марая Кари пък е засегната от синдрома на Турет, а „Мис Мейн“ Моли Бушард трябвало да отслабне с 23 кг, за да спечели титлата в своя щат.

Първият конкурс „Мис Америка“, в който могат да участват девойки на възраст между 17 и 24 години, се е състоял през 1921 г.

източник: 24chasa.bg