Михаил Менашки ще намали присъдата си

Полицаят Михаил Менашки, които уби по изключително жесток начин бившата си приятелка Мария Златанова, ще намали присъдата си три пъти, съобщиха от пресцентъра на съда в Бургас. Очаква се Менашки да признае вината си и делото да се гледа по съкратената процедура. По всяка вероятност бившият полицай няма да оспорва обвинителния акт, което автоматично ще доведе до намаляване на присъдата му, пише агенция „Блиц”.

Заседанията по делото са насрочени за 5 и 6 март. Жестокостта на Михаил Менашки, който наръга 7 пъти с нож барманката Мария потресе цяла България. Първоначално полицаят категорично отрече да познава жертвата. Малко по-късно  призна за престъплението, но настоя да бъде пуснат на свобода, тъй като психическото състояние на настоящата му приятелка Маргарита се влошило след ареста му. По разбираеми причини, молбата му не бе уважена.

13607776581880b2841d17d1eb86709b4e10736068

Междувременно близки до Михаил Мешанки обявиха и мотивите за жестокото престъпление. Оказа се, че полицаят е убил 30-годишната Мария, за да направи „подарък” на годеницата си Маргарита. Двете жени водели война помежду си от доста време, а Маргарита настоявала Менашки да пребие Мария. „Тя вече няма да те тормози”, били думите, с които полицаят се обърнал към любимата си, минути след като убил Мария Златанова.

Източник: Chudesa.net