Накрая на участието му танцьорът потвърди защо точно там е решил да проговори.

Метин Енимехмедов за първи път застана пред камерите след нападението над Доган, за да каже своята истина.

Октай, който нападна с газов пистолет все още действащия тогава лидера на ДПС Ахмед Доган, изненада не само него. Атаката му била неочаквана и за брат му, с когото имат изключителна връзка.

”Тъкмо щях да си лягам и чух за атентата срещу Ахмед Доган. В първия момент на можах да позная кой е извършителят. После пуснаха видеото. 10 секунди стоях замръзнал и не можех да взема решение. Видях брат ми. Не е съм очаквал. Бях в шок”, сподели Метин.metin

Той сподели, че семейството му е обикновено, но брат му бил коренно различен от него. Октай бил всичко, което мечтаят жените да видят у един мъж, а мъжете – в приятел: “На 25 години е. Има всичките качества на един достоен мъж – смел, лоялен, съжалителен, преживява, много е начетен, добре се изразява. Идеалът за мъжа е въплътен в него. Учи за строителен инженер. Имаме силна връзка”.

От няколко години е започнал да се интересува от политиката и велики личности. Да чете биографии и книги с конспирации и историята. Не е обвързан с никаква политическа партия и групировка. Просто има приятели от различни групи:”Каквито приятели има той, такива имам и аз. Има и престъпници, и математици. Аз съм общителен, а Октай е по-мълчалив. Беше шеф на охрана, въпреки че беше малък. Не е членувал в младежката организация на ДПС. Имаше отрицателни виждания за политиката и ДПС.”

Метин се е видял с него само веднъж – в ареста на 9 февруари. Майка им била много разстроена, но той държал да им каже, че сам е взел това решение, защото по никакъв друг начин не биха му обърнали внимание. В ареста дори не било ужасяващо – полицаите се държали много добре с него.

Накрая на предаването Метин сподели, че на сцената на шоуто е изживял най-щастливите мигове в живота си и никога не би отказал на Слави да участва при него.
Oт: Надежда Димитрова

Източник:razkritia.com