Методът е безотказен, твърдят практикувалите го

Безотказен метод за кражба на топло, или по-културно казано за намаляне на месечните си сметки към Топлофикация, измислиха поредните изобретателни нашенци.

А чалъмът е повече от елементарен – капачки от буркани, увити по тръбите. Вертикалните тръби от сградната инсталация се облепват хубаво с колкото се може повече метални капачки от най-обикновени буркани. С това “чудо на техниката” доста хора се топлят почти безплатно, но на гърба на комшията.parno

Защото капачките се нагряват и започват да излъчват топлина, без това по никакъв начин да се отрази на сметката към Топлофикация. Ако не разполагат с толкова много капачки от буркани, хитреците прилагат същата техника с празни кенчета от бира или Кока-Кола.

Нелегално подово отопление, което е вързано към горещата вода, е другият успешен метод за надцакване с монополиста.

Ако пък не ви се занимава с часове да лепите капачки по тръбите, то нашенският пазар вече предлага специални метални изобретения, които спокойно минават за отоплителни тела и здраво конкурират Топлофикация.

Познат е и номерът с втория радиатор. Когато парното заработи, умниците моментално откачат радиаторите с разпределител и на тяхно място слагат неговия близнак, който обаче няма такъв уред.

Първият се връща чак, когато дойде време за отчета на уредите и разбира се, показва нулева консумация.

Източник:razkritia.com