Летните температури бяха заменени със снежна покривка

След почти летните температури, които радваха страната ни през последната седмица, вчера времето се развали и на много места преваля дъжд. Необичайното обаче не беше това, а обилният снеговалеж, натрупал дебела снежна покривка в района на прохода Троян – Кърнаре. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура” /АПИ/.

Заради снега се е наложило временно ограничение на движението на товарни моторни превозни средства през прохода Троян – Кърнаре, а забраната за движение ще остане до пълното почистване на натрупания сняг.

Днес времето над страната ще продължи да бъде мрачно и студено, а в 20 области е обявен и жълт код заради силен вятър и обилни валежи.snqg

Това се отнася за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково, където гражданите трябва да предвидят подходящо облекло и най-вече чадъри.

Ако е възможно, прекарвайте повече време на затворено и избягвайте излизанията навън, съветват синоптиците.

Максималните температури в страната ще бъдат между 11-16 градуса по Целзий. Такава е прогнозата и за утрешния ден, но от следващата седмица отново ни чака прекрасно и топло време с температури до рекордните за сезона 27 градуса по Целзий.

Източник:razkritia.com