Ние плащаме огромни и непосилни суми за електричество, а служителите на енергоразпределителните дружества си увеличават заплатите и си купуват нови джипове.

Започнаха да изплуват какви ли не машинации, правени от енергоразпределителните дружества, чрез които обикновените граждани, плащайки непосилни и в пъти по-високи сметки за ел.енергия покриват новите джипове или увеличения на заплатите на служителите на дружествата, съобщи БЛИЦ.

Оказва се, че луксозни джипове са купувани от енергийните дружества, които са представяни като инвестиция.energo По думите на министърът на икономиката Делян Добрев, става дума за дейности, които не толкова наложителни или пък са лукс. Той допълни, че има подозрения за измами, които също са покривани от обикновения платец на ток, разкри „Стандарт”.

Така например ТЕЦ „Бобов дол”, собственост на Христо Ковачки. Той самият е представил фактура за сероочистваща инсталация в размер на 100 млн. лева, поради което токът, произвеждан от тях да е изкупуван на по-висока цена. В действителност това съоръжение струва много по-малко.

За да бъде сложен край на порочната практика, ДКЕВР няма да одобрява в бъдеще подобни суми заинвестиции. Комисията ще препоръчва в какво и с какви размери да бъдат влагани парите.

От:Калинка Петрова

Източник:chudesa.net