„Коктейл”, който съдържа необходимите на организма хранителни вещества, решава жизненоважния проблем на милиони.

Американец знае формулата, която ще разреши една от най-големите драми на човечеството.

За да спести време от готвене, сервиране и рязане на храната, американски софтуерен инженер просто решил да се откаже от нея. Разбира се, няма да гладува, а ще консумира евтин и здравословен коктейл, който да гарантира физическото му оцеляване. Това в крайна сметка е истинския смисъл на яденето.

hap4e

Роб е проучил какви и до каква степен са необходими на организма определени вещества. Господин инеженeрът прави коктейл, който нарича Сойлент (Soylent).По принцип истинският сойлент е съвкупност от всички хранителни вещества, необходими на организма да функционира. Там могат да бъдат открити при анализ само ? от калориите и абсолютно никакви токсини или канцерогени.
Е, не изглежда като сочна пържола или красиво оформено плато, но ако се произвежда, спасява от мъчителна смърт милиони гладуващи по света.На софтуерния инженер му трябва седмица да префасонира кухнята си в химическа лаборатория. Цял месец не консумира нищо освен коктейла и непрекъснатите му кръвни изследвания доказват, че изменения няма, а той се чувства все по-добре.

„Питието” съдържа витамини, минерали, аминокиселини, въглехидрати и мазнини. (под формата на рибено масло и зехтин) антиоксиданти, пробиотици и ноотропи. Всичко е разтворено в подходящо количество вода, четем в 359.com.

Освен, че се чувства добре, Роб доволен, че пести време от пазаруване, плаща по-малко за сметки, не мие чини…. Единственият недостатък е, че коктейлът има годност – един ден и всяко утро започва с правене на нова кана.
Нововъведението е евтино, но безценно за хората в развиващите се държави. Нужна е съвсем малко инвестиране и ако се прави с местни продукти това ще спаси живота на милиони.
От:Надежда Димитрова                                      Източник:razkritia.com