От Европейската народна партия са намекнали за “пенсионирането” на Бойко Борисов като лидер на ГЕРБ, ставайки почетен председател на партията, а неговото място да го заеме друг политик, за когото обществото има положително мнение.

Запознати твърдят, че от Европейската народна партия са намекнали за “пенсионирането” на Бойко Борисов като лидер на ГЕРБ. Според тях той трябва да стане почетен председател на партията, а на негово място е необходимо да застане обществено одобрена личност, като за ЕНП това е човек като Томислав Дончев, който има авторитет не само у нас, но и сред колегите си в център-дясно в ЕС.

Смяната на Бойко Борисов се явява като необходима, за да може да се осъществи обединението на ГЕРБ и Реформаторския блок, част от партиите в който са също членове на Европейската народна партия.

boikoto

В момента единението не е възможно, тъй като Борисов носи със себе си негативите на своето управление и не пасва на профила и начина на мислене на новосформирания десен блок.

От партията посочват, че в ЕНП освен ГЕРБ са и сестринските им партии ДСБ, СДС и БЗНС. Ако всички те се обединят, тогава ще бъдат по-силни на следващите избори, които се вижда, че не е далече денят, в който ще се проведат, на фона на не спиращите протести в продължение на два месеца.

Едва ли обаче Бойко Борисов ще се примири само с почетен председател на ГЕРБ. Не веднъж е заявявал, че докато е жив, той ще определя какво ще се случва в партията му, а останалите мераклии, които имат желание за политическа кариера, нека да си направят партия и да си я управляват.

Източник:razkritia.com