Италианският адвокат на Брендо е категоричен, че похитителите не са контактували с него с каквато и да е цел

Марио Бруза, италианският защитник на българина обяви, че е сигурен, че отвличането на малката Лара няма нищо общо с делото срещу клиента му. “Никой по никакъв начин не е правил опити да се свърже с клиента ми. В затвора той е в пълна изолация и твърденията, че похитителите са го потърсили там, за да го предупредят да мълчи, са абсолютно нелепи”, заяви Бруза пред БНР.

Припомняме ви, че дъщерята на Евелин Банев-Брендо беше отвлечена преди около месец пред дома й. От тогава съдбата на момиченцето е неизвестна. Откуп не е поискан, а в медиите се появиха различни спекулации за похищението.

lara

Освен за да се гарантира мълчанието на баща й, който в Италия е подсъдим по две дела – за ръководене на организирана престъпна група, занимаваща се наркотрафик, и за трансгранична организирана престъпност, се ширят и слухове, че отвличането на Лара е свързано с атентата в Бургас миналото лято.
Според версията на майор Писов, атентатът в Бургас е целял отмъщение към страната ни, а отвличането на Лара е идея на същите босове на мафията.Такава поне е тезата на бившият антимафиот о.з. майор Мирослав Писов. Според него след като България е пресякла канала за наркотрафик на Брендо, който е бил под опеката на Иран, международната престъпна организация е загубила колосални суми от порядъка на 700-800 млн. евро.

Източник:razkritia.com