Истанбул – вълшебна древна приказка и модерен метрополис

Ако все още не сте били на екскурзия до Истанбул от Варна, не се колебайте, а стягайте куфарите! Истанбул е един огромен и интригуващ метрополис, който се намира съвсем близо до България. Градът ще ви посрещне с отворено сърце и ще ви плени завинаги!

Мнозина описват Истанбул като град на противоречията. Тук се преплитат древното и модерното; Ориента и Запада; лежерния живот и забързания ритъм. Докато се наслаждавате на красотата и изящността на древна джамия, вниманието ви ще бъде привлечено от пренаселените улици с лъскави магазини и ресторанти.

Една единствена екскурзия до Истанбул от Варна със сигурност няма как да ви бъде достатъчна, за да разгледате този град и да се потопите изцяло в атмосферата му. Този метрополис ще предложи по нещо за всеки.

екскурзия истанбул варна

Ако се интересувате от история и предпочитате да разглеждате исторически забележителности, Истанбул няма да ви разочарова! Тук се намират два важни двореца, приютявали велики султани – Топ Капъ, дворецът на Сюлейман Великолепни и Хюрем, и Долмабахче, в който живеят последните султани и първият президент на Турция. Двата двореца са коренно различни един от друг, но ще ви впечатлят по своему и ще ви разкрият богатата история на града.

Света София пък е пример за византийската архитектура, която можете да видите в Истанбул. И до днес този храм очарова туристите с високите си куполи, безценните мозайки и огромната си площ.

Любителите на природни красоти също няма да останат разочаровани. Градът е разположен на два континента, заобиколен е от вода и впечатлява със стръмни хълмове и красиви паркове. Разходката с кораб по Босфора ще ви донесе истинско удоволствие и ще ви разкрие красотата на европейския и азиатския бряг на Истанбул.

Ако предпочитате забавленията, шопинга и нощния живот, сте попаднали на точното място! В града има многобройни магазини, ресторанти, клубове и заведения, които ще гарантират доброто ви настроение.

Истанбул е столица на три империи, магнетичен град, в който ще се влюбите от пръв поглед. Подарете си екскурзия до Истанбул от Варна с Астеа Тур, защото го заслужавате!