Истински детективи 2 – истинско ново начало или фалстарт?

Сериалът „Истински детективи“ 2 стартира по HBO веднага след последния епизод на  Game of Thrones.

Въпреки, че първият сезон на истински детективи пожъна завиден успех, пилотната серия не беше приета достатъчно ентусиазирано от феновете. Причините за критики могатда бъдат както прекалено високо вдигнатата летва от първия сезон и неперкъснатото сравняване с него, така и поради предизвикателството да се стартира веднага след хит поредица като Game of Thrones.

Така или иначе режисьори като Джъстин Лин („Бързи и яростни“ 6) и Янус Метц Педерсен („Армадило“) и сценариста Ник Пизолато, едва ли могат да си позволят да допускат грешки, а и актьорският състав е повече от опитен и високо професионален.

Истински детективи

Звездният екип на сериала се състои от имена като

Рейчъл Макадамс(“Тетрадката“, „Гадни момичета“,“Горещо маце“), Колин Фарел („Фермата“, „Телефонна клопка“, „Александър“), Тейлър Кич (“X-MEN Origins: Wolverine”, „Трон“) и Винс Вон („Психо“, „Ловци на шаферки“).

Героите ще се сблъскват с различни истории във всяка серия като основно действието ще се развива в Луизиана. Няма да подлагаме на съмнение подбора на актьори и да предричаме съдбата на сериала. Факт е, че това не е първият сериал, който в началото е подложен на критика, а след това се приема с интерес от страна на феновете.

Безспорно „Истински детективи“ има всички предпоставки да бъде сред любимите сериали, които ревностно да следим това лято – напрегната фабула, интригуващи истории, борба между доброто и злото, неочаквани обрати, екшън и напрегнат диалог. Героите на сериала се отличават с реалистичност. Характерите им не се разглеждат едностранчиво и повърхностно. Това, че те не са безгрешни и не носят само положителни или само отрицателни черти ги прави наистина интригуващи и по-близки до зрителя.

Още един голям плюс на сериала е факта, че той е вдъхновен от класическите детективски истории, но е подправен с премерена доза готически хорор. Съчетание, на което трудно може да се устои.