Този уникален небесен спектакъл бе подарен на жителите на Китай, които видяха как в небето над тях се появиха три слънца, обградени от ореоли с цветовете на дъгата.

Истинско космическо чудо се случи в петък. В небето изгряха три слънца. Този уникален небесен спектакъл бе подарен на жителите на Китай, които видяха как в небето над тях се появиха три слънца, обградени от ореоли с цветовете на дъгата, разкри новината „Стандарт”.

Този феномен представлява астрономическа алюзия и хората се спираха и се наслаждаваха на този рядък късмет да видят на живо как в небето над тях греят три слънца, в продължение на два часа.

slance

Късметлиите бяха жителите и гостите на автономната област Вътрешна Монголия. Според репортажи на местния телевизионен канал, който представи филм за това феноменално явление, трите слънца са се появили в небето около 9 часа местно време.Десетки правеха клипове и снимки с мобилните си телефони, за да запечатат това космическо чудо.

Учени и астрономи обясниха как е възможна подобна оптическа илюзия да представи още две слънца, заобиколили нашата звезда. Причината е в наличието на облак със слоестопереста структура. Той се състои от ледени кристалчета и когато слънчевата светлина се отразява и пречупва през тези кристали, се получава подобен феномен.

Световните медии оповестиха дори и факта, че по-наблюдателните са успели да различат не три, а цели пет слънца в небето над тях.

Източник:chudesa.net