Само за ден петима са се обадили на 18-годишната абитуриентка с предложение за финансова помощ

Абитуриентката Габриела Неделкова вече работи като сервитьорка, за да събере липсващите 500 лева за бала на съучениците си. Дванадесетокласничката има планове да учи право, но вместо да зубка за матура и кандидат-студентски изпити, както всички свои връстници, тя след училище отива на работа.

1368081935news75301350599392-266x300

Усмихнатото момиче пъргаво снове между масите на заведение в центъра на Перник и съвсем не се оплаква, защото според нея срамна работа няма, пише „Стандарт“.

 

Историята влезе в криминалната хроника на местните медии. Габриела не е неизвестна в миньорския град.

 

Габи е един от талантите на Перник

Тя е отличничка в Езиковата гимназия и един от талантите на вокална група „Синева” от Младежкия дом в пернишкия квартал „Мошино”. За успехите й свидетелстват сребърния медал от конкурса „Орфеева дарба” и първото място в училищната надпревара „Езиковата търси талант”.

За Габи срамна работа няма

Благородни хора с възможности вече са я търсили няколко пъти с предложение за финансова помощ, но гордата перничанка отказва: „…чужди пари не приемам, не съм възпитавана така!“, пише БЛИЦ. Според Габи всеки човек трябва с труд да си изкарва парите, а не да хленчи и чака на подаяния.

 

За Габи срамна работа няма

Мнозина се възхищават от нейния начин на мислене и делата й, защото все по-рядко се пишат добри неща за младото поколение на България, а би трябвало.

Източник: chudesa.net