Той каза цялата истина за финансовата ситуация

Бившият финансов министър Симеон Дянков от кабинета на Бойко Борисов направи промоция на новата си книга „Кризата на еврото отвътре”.

В заключението на новото си творчество, Дянков признава, макар и с половин уста, че е бил абсолютно неподготвен срещу атаките, които отправиха медиите към него.
Бившият финансист на страната ни твърди, че тези атаки са били инспирирани от негови сериозни съперници в правителството.
Той изразява огромно съжаление за провалената реформа в сферата на здравеопазването.dqnkov

В интервю за Българската национална телевизия, сегашният преподавател в Москва и в Харвард заявява, че проектобюджетът на сегашните управляващи за 2014 година, до голяма степен продължава курса на политиката от последните години.
И сега Дянков е категоричен, че финансовата политика, която проведе по време на управлението на ГЕРБ е била изключително подходяща за конкретната ситуация, в която се е намирала страната ви.

Той подчерта, че ако ГЕРБ си бяха позволили популизъм в изключителното тежка ситуация, в която се намира Европа, то със сигурност българският лев е щял да се срине изненадващо бързо, допълвайки, че във времето, в което е бил финансов министър, е нямал право да каже всичко това.

В заключение той обяви изненадващо, че в края на 2009 година е съществувала реална опасност да се срине националната ни валута.

Източник:razkritia.com