Спестяванията на доктор К. Марков били изтеглени от непознати на три пъти

Жестока измама в клон на Си Банк в Благоевград потресе града и остави уважаван лекар без дългогодишните му спестявания. Инфекционистът в местната болница доктор К. Марков се е оплакал пред пресата, че всичките му авоари са изчезнали мистериозно.

si

Лекарят разказва, че преди три години внесъл в сметката си в Си Банк 10 000 евро. С натрупаните до момента лихви общата сума е трябвало да набъбне до 13 000 евро. Вместо това обаче, когато преди няколко дена отишъл, за да си изтегли парите, Марков бил посрещнат с неприятната вест, че от тях няма и следа. Служителите във финансовата институция обяснили, че сумата е била изтеглена на три пъти – два транша по 2 000 евро и 6 500 евро наведнъж. Потърпевшият незабавно е поискал проверка и се оказало, че данните му наистина съвпадат, но подписът е съвсем различен.

 

Доктор Марков е уведомил полицията, надявайки се парите му да бъдат върнати. От банката отказват всякакво съдействие, твърдейки, че щом данните са ок, значи мъжът лично е изтеглил влога си, предават от БЛИЦ. От полицията са категорични, че подобен вид измама може да стане само със съдействието на служител в банката.

Източник:razkritia.com