От енергопредавателното дружество се жалваха, че заради ДКЕВР губели десетки милиони

Регионалният мениджър на EVN България Йорг Золфелнер честити Първа пролет на пресконференция и…с това свършиха благите вести!

Шефът на енергопредавателното дружество се ожали, че претърпели загуба в размер на над 100 милиона лева за периода от 1 юли 2012 г., до март 2013 г. Виновниците за това били от ДКЕВР. Промените от компенсаторния механизъм на дружеството легнало на плещите на ЕРП-то. За да изпълняват задълженията към българските си клиенти се наложило да разчитат на собствени средства и външен капитал. Алармирали по държавни институции, обществеността и медиите, жалва се Золфенер, но никой не проявявал разбиране.dekwr

Понеже се очаквало още загуби в десетки милиони, ако от ВАС не отменят цената за достъп на производителите на зелена енергия, от EVN почти заплашиха: или няма да плащат за компенсаторния механизъм или просто няма да развиват дейност тук. Регионалният мениджър твърди, че са инвестирали в българската мрежа и в качеството над 100 млн. лева, а възвращаемост – никаква.

Затова настоявали от ДКЕВР да излязат решение, което да спре загубите им. Надявали се, това да не доведе със сигурност до повишаване на цените за крайните клиенти.

Дали е възможно това обаче?! По следващите фишове от сметките ще се разбере!
Oт:Надежда Димитрова                                                   Източник:razkritia.com