fidosova

Дипломата за юрист на Искра Фидосова се изпари! Търсят и резултатите от изпита за нотариус!

Ако съмненията на адвокатската колегия в Монтана се докажат, скандалите около „тефтерчето” на Златанов ще се сторят като песен на бившата мастита ГЕРБерка. Дамата, пред която трепереха местните организации и куп знайни и незнайни чиновници в предишната власт, си плаща ежедневно за тежката ръка от изминалите четири години!

Фидосова за броени месеци беше принудена да напусне парламента (уж, за да си изчисти името), управлението на ГЕРБ, дори да сдаде властта на регионално ниво! Изведнъж сиромашката може да остане и без хляб! Просто дипломата й за висше образование и цялата папка с документи от Министерство на правосъдието се оказа изчезнала!

Това провокира съмнения, че госпожата е най-големият представител на „калинките” от предишната власт, макар още преди две години адвокати от Монтана да проявиха извънредна смелост да го заявят публично. Сигналът им не е ясно как е бил заобиколен, но нещата този път май ще стигнат до естествения им край.

Междувременно от ресорното министерството на проверяват архива в Инспектората по Закона за съдебната власт. Там се съхраняват досиетата на всички дипломирани студенти от легитимните в държавата, които са издържали с успех изпит за юридическа правоспособност.

Заради сигнала на монтанчани, които твърдят, че заради Фидосова и влиянието й друг не е покрил успешно изпита за нотариус в последните десет години, лично Зинаида Златанова наредила да се открие протокола от проведен през 1998 година изпит за нотариуси.

източник: razkritia.com