Срещу Валентин Божков е повдигнато обвинение.

Арестуваният във вторник шеф на ДАИ Валентин Божков днес най-вероятно ще бъде възстановен на работа. Божков има повдигнато срещу него обвинение за безстопанственост, но това изглежда не пречи да се върне на заеманата от него длъжност, предават от Нова телевизия.

Божков е бил освободен срещу подписка, макар по неофициални данни, да е разследван за корупция. Адвокатът му – Христо Георгиев, обаче е категоричен, че обвиненията срещу клиента му са повече от неясно и некоректно формулирани. Юристът заяви, че от обвинителния акт не се разбира какво е провинението на Божков и по какъв начин поведението му е навредило на агенцията, начело на която се намира.walentin

Припомняме, че вчера от МВР потвърдиха, че във вторник Валентин Божков е бил арестуван. Според източници от полицията, Божкв е обвинен в корупция и злоупотреба със служебно положение. Заедно с него, при специализирани акции в цялата страна бяха арестувани служители на ДАИ в София, Велико Търново, Благоевград и Габрово. Секретарката на Божков също беше сред задържаните.

Министърът на транспорта Данаил Папазов обяви, че обвиненията в корупция към шефа на ДАИ засягат цялостната дейност на агенцията – провеждане на изпити и издаване на лицензи.

Източник:razkritia.com