Само преди ден президентът Плевнелиев и посланика на Турция у нас отрекоха, че са предявявани претенции към България.

Програмният директор на TV7 Николай Бареков пусна видео обръщение към турския министър-председател Реджеп Ердоган. Медийният бос използва личния си блог, за да даде гласност на отношението си към скандалите, избухнали около визитата на вицепремиера Боздаг.

Във видеото Бареков апелира към турския премиер да не злоупотребява с “ниското ниво на българските политици”, като има предвид „любимците” му през последните месеци – държавния глава Росен Плевнелиев и бившия премиер Бойко Борисов. Водещият смята, че те демонстрират благоразположение към Турция и интересите й, за да могат да разчитат на изселниците, които имат право на глас в България.

“Уверявам Ви, че г-н Плевнелиев и г-н Борисов не са на необходимото международно ниво и по този начин излагат моята родина”, реди обвинения Бареков.bar

Причината за провокативното видео е ифтара в Пловдив, на който присъства президента Росен Плевнелиев. Роля на домакин имаше турския вицепремиер Бекир Боздаг. Освен, че само турски журналисти присъстваха на нея, дни по-късно Анадолската агенция съобщи за категоричните намерения на Турция да получи собствеността върху отомански архитектурни паметници в България.

Информацията предизвика огромен скандал, а Плевнелиев беше обявен като национален предател. От Президентството отговориха на публикациите, че разговор от подобно естество не е воден.

Исмаил Арамаз – посланикът на Турция у нас беше категоричен на среща в МВнР, че държавата му няма претенции към България, а турският вицепремиер никога не е правил подобно изявление.

Днес обаче Николай Бареков се почувства длъжен да направи обръщение от минута и 50 секунди на български, чието послание не е ясно как ще стигне до Ердоган.

Източник:razkritia.com