„Ранобудните студенти“ внезапно прекратиха окупацията на СУ и обявиха, че колегите им могат да влизат спокойно в универститета и да учат. За да не са напълно капо, десетина ранобудници останаха в аулата, която бе обявена за място на стачни действия и в нея няма да се учи.

Така окупацията на най-стария ни университет завърши безславно. Правителството не си подаде оставката, нищо не се промени, но студентите се наиграха и се втурнаха да учат.  Бяха поднесени странни причини от рода на „не искаме да пречим на другите“, „не искаме годината да е нулева“, „не искаме да оставим майките без стипендии“.

Истината е някъде другаде.  И тя не е, че парите на Сорос са свършили. studentiСорос има пари да плати на всеки българин да стачкува до откат. Просто стана ясно от двуседмичния експеримент, че студенската стачка зацикли. Тя не събра необходимите безплатни привърженици, не се разрастна, изроди се в насилие от едни студенти над други и също като протестите на младите, умните и красивите стигна до кривата круша.

Освен това обществото се настрои срещу студентите. Родители се изплашиха какво ще стане с платения вече семестър и дори най-надутите и фалшифицирани анкети отчетоха неодобрение на окупацията.   Най-голямо бе неодобрението от страна на самите студенти, които разобличиха колегите си, че са платени и доказаха връзките им със Сорос.

Огромната грешка беше и че окупаторите искаха само оставка, без да имат идея как ще се управлява България след това.  Имаха и неблагоразумието да не приемат подкрепата на ГЕРБ и Борисов и това веднага сложи крой на купона в окупираните аудитории.

Сега чакаме новата крачка на „вносителите на революция“ в България. Нищо чудно да се вдигнат децата от някоя детска градина. Или „Сорос“ реши да действа чрез синдикатите, които срещу пари също ще извъртят някоя национална стачка.

Източник:skandalno.net