Image_2199965_126

Земна маса затрупа работник на фирма „Понсстройинженеринг“ на обект от водния цикъл на Враца, съобщи „Конкурент“.

Инцидентът е станал днес, малко преди 11:00 часа в кв. „Бистрец“, когато Йордан Маринов слязъл в изкопа, за да отстрани а

вария на тръба от стария водопровод. Щом влязъл в него, земната маса се срутила и го затрупала изцяло. Четирима от колегите му се впуснали да го изравят, веднага щом чули виковете му за помощ.

След като 66-годишният мъж е бил изваден се оплакал, че не си чувства едната ръка и тялото от кръста надолу. Пострадалият работник е транспортиран веднага във врачанската болница, а след това в София.

По време на инцидента, не е имало монтирано укрепление на изкопа, но е било доставено на място. Причината е, че първо трябвало да бъде отстранена ръчно аварията със старата тръба, а след това да бъде монтирано укреплението на стените и да започнат другите строителни работи на обекта.

За случая е уведомена и Инспекцията по труда във Враца. На място веднага пристигна и екип на полицията заедно с дознател, който направи оглед. Към момента е ясно, че по случая има образувано досъдебно производство.

източник: 24chasa.bg