Когато видим снимки на модели на продукти за красота, първата ни подсъзнателна реакция е: О, тя е толкова красива. Защо не мога да изглеждам така? Искам да изглеждам така! Иска ми се да имам гладка кожа / лъскава коса / перфектни зъби / прекрасна усмивка. И си купуваме това, което рекламира.

Но това повдига отговора на някои наистина важни въпроси: реалистично ли е това съвършенство? Дали е постижимо? Дали това е изкривяване на образа на това как изглеждат истинските жени? Ясно е, че се използва фотошоп, за да се достигне съвършенството на снимките, а това една измама.

През годините съм интервюирал експерти и съм направил задълбочено четене за някои техники за подобряване на това, което имате, с прости техники за грим. Поставянето на грим не трябва да е за скриване на вашата възраст, а по-скоро за подобряване на това, което имате.

Добрият грим започва с добрата грижа за кожата.

С напредването на възрастта грижата за кожата трябва да се промени.

Основната грижа трябва да включва добър препарат за почистване, който пасва на вашия тип кожа (суха, комбинирана или мазна), UV защита ( най-малко SPF от 15 всеки ден , дори когато е мътна), овлажняващ крем, ако кожата ви е суха и околоочен крем.

Съчетайте грима си с тена на кожата

Има много възможности за избор, за да изравните тонуса на кожата, а вашият продукт не трябва да бъде на тежка течна основа. Тонираните овлажнители, BB кремовете, минералният грим, прахообразните или стиковете работят добре. И вместо да го разнесете по цялото си лице, можете просто да го нанесете върху петната, които трябва да се изравнят.

Използвайте коректор под окото

Повечето от нас се нуждаят от това, независимо дали става дума за подпухналост, тъмни кръгове, сини вени. Приложен право, коректорът може да подмлади и озари очите ви. Цветът трябва да бъде с един нюанс по-светъл от вашия тон на кожата, а кремообразната формула ще бъде по-лесно да се впише в кожата, отколкото една в стика.

Нанесете пудра

Тя добавя завършек на грима на лицето и му помага да остане по-дълго. Ако кожата ви е мазна, тя също може да помогне за намаляване на блясъка.

Осветете с руж или бронзант

Нанасянето на руж върху скулите ви може да ви помогне да направите бузите си по-плътни и по-млади; ако искате по-слабо лице, нанесете руж в горната част на скулите си и го изтеглете леко нагоре, около слепоочията си.

Накарайте очите си да блестят.

Тук можете да използвате спирала за мигли, в зависимост от нуждите  – за обем, за дължина или за извиване.

Сенките в прахообразна форма са най-лесни за нанасяне, но кремообразните издържат по-дълго. Лекият, блед цвят може да ви отвори окото, без да привлича вниманието към факта, че носите сянка, ако обичате естествения вид.

Обичайте устните си

Устните се изсушават, тъй като ние стареем, и те също така развиват онези досадни малки, набръчкани вертикални линии, които сякаш привличат червилото, което слагате, за да скриете същите тези линии. Червилото може да даде на вашия тен младежки вид, да направи очите ви изглеждат по-ярки и „завършени“.

Бледите устни изглеждат най-добре в черешово червено или коралово. Естествено червеникави устни с горещо розово, оранжево или червена боровинка. Тъмните устни с тухлено червено и бордо.

Не забравяйте веждите

Правилната форма и нейната дефиниция наистина могат да оформят лицето ви.