Как да почистите остатъците от червило по стъклените чаши

Приятно е да отпивате глътка ароматно вино от кристално чиста чаша. Как обаче да успеем да постигнем тази чистота на стъклото. Специалистите съветват да забравим за използването на ароматизиран препарат за миене на чинии.

Както има готварски рецепти, които строго трябва да се спазват, така има и правила за миенето на стъклените чаши. Перфектната стъклена чаша не трябва да мирише на нищо.

червило на чаши

Дори не трябва да се използва миещ препарат, когато миете стъклените чаши у дома . Понякога е достатъчно да залеете чашата само с гореща вода.

Използвайте нежна гъба

Използвайте много мека гъба и съвсем леко натиснете при триенето на препарата в основата на чашата. Използвайте малко по-твърда гъба при почистване на лайсната в горната част на чашата, където има остатъци от балсам, гланц и червило за устни.

Можете да не използвате препарат за съдове

Ако е крано належащо използването на препарат, използвайте ръката си, за да нанесете внимателно пяната преди изплакване. За съвсем нежните чаши, просто завъртете сапунената вода вътре в стъклото, след това напълнете чашата с вода и изплакнете докато изчезне пяната.

За упорити петна…

за остатъци от червеното вино и наистина трудни за отстраняване марки червило, тайната е малко Fixodent, смесен с гореща вода. То е достатъчно нежно за почистване на стъкло (все пак това почиства протези) и унищожава всякакви неприятни следи по стъклото.