Девойката вече била за женене, майката я продала на първия желаещ

Брутална семейна драма потресе органите на реда в Пещера. Полицаите са задържали жена, която продала щерка си на комшията срещу смешната сума от 30 лева. Майката, която е от ромски произход, се оправдала пред социалните, че момичето вече било на възраст за женене, а тя не успявала да му намери жених. Затова я дала на първия, който я поискал, а именно съсед на семейството и “грижовната” родителка моментално се съгласила да му я даде срещу джобни пари.deca

Самата девойка не била попитана съгласна ли е или не. Момичето е на 16 години и е най-голямото от общо четирите деца на жената, на име Зорка К. Пред социалните майката, която отглежда децата си сама, се оплакала, че няма работа и не може да изхранва потомството си. Затова когато съседът Борис поискал дъщеря й, не се поколебала и за секунда, предават от Новини БГ.

В петък Зорка е била изправена пред съда в Пещера по обвинение в приемане на подкуп. Вместо да я задържат, от прокуратурата й наложили глоба от 1000 лева. Дъщерята е взета от купувача й и предадена на социалните.

Източник:razkritia.com