Необитаем апартамент с починал собственик е с начислен ток 60 лева. Има и сигнал за офис в столицата, който е затворен от няколко месеца, но има 4000 лева за електричество.

Това съобщиха от Организацията за обществена самозащита – ЕДНО, която в продължение на цяла седмица събира подписи и жалби срещу ЕРП-тата. За последната седмица са подадени над 100 жалби.elektromer

Сред основните проблеми са лошото качество на доставяната еленергия, липса на контрол при отчитане на тока и процедурни нарушения от служители на дружествата в ущърб на клиента, заявиха от ЕДНО. Констатациите им заедно с 9000 подписа ще бъдат изпратени до президента, Народното събрание, ДКЕВР и трите енергокомпании. От Организацията за обществена самозащита настояват да се въведат независими лаборатории за измерване на електромерите, а излъганите потребители да бъдат компенсирани.

„Даваме една седмица срок на компетентните институции да вземат мерки по тези проблеми, след което ще пристъпим към други действия“. Това заяви координаторът за Пловдив Благовест Стефанов. На този етап обаче тези мерки няма да бъдат огласявани.

Източник:24chasa.bg