Дървата все още остават най-добрият начин за отопление, заедно с пелетите. Електричеството е скъпо, не на всякъде има централно парно, а и то работи с много ниска ефективност в някои случаи. Все повече хора се ориентират към модерния начин да отопляваш дома или офиса. Една от възможностите е да използвате камини на дърва с водна риза.

Защо да изберем такава камини? На първо място модерните продукти от този вид са много по-лесни за почистване! Те са изработени, така че пепелта вече да не е голям проблем. Тя не се натрупва толкова много, ефективността на работа е доста по-добра от колкото при стандартната печка или камина на дърва. Всяка една камина от уважаван производител ще е оборудвана и с качествено керамично стъкло, което издържа на високи температури и се почиства много лесно. Всички знаем как обикновените стъкла стават черни или пък се чупят в един момент.

Камини на дърва с водна риза

Едно друго удобство на тези камини на дърва с водна риза, за които говорим е, че в доста от тях има вградени системи за отвеждане на дима при отваряне на вратичката. При повечето стандартни варианти става ад, когато се опитаме да сложим дърво – всичко се опушва и мирише отвратително. Защо трябва да се подлагаме на това?

Нека не забравяме и удобството да имаш добре затоплена дори гореща вода, по всяко време, в което камината е запалена и гори. Всичко това е подкрепено от доста системи за защита, които предпазват от прегряване и всякакви други инциденти. Този тип камини са подходящи за всеки – за хората с натоварено ежедневие, които искат лесно и надеждно; за старите хора, които искат да се отопляват безопасно – всеки ще хареса нещо подобно.

Нека не забравяме, че и готвенето на дърва дава много по-добър вкус на храна. Няма човек, който да отрече разликата между нещо сготвено във фурната и нещо сготвено на дървената печка. Задължително трябва да разгледате новите камини на дърва с водна риза.