Любопитно признание направи актьорът Роберт Янакиев, който в последно време нашумя с ролята си на корумпирания полицай Григоров в сериала “Под прикритие”. Той е общински съветник от листата на ГЕРБ в София, но се оказа, че имало възможност да бъде и на по-голям пост в политическия живот.rob

“Ами аз получих покана да бъда заместник-министър на културата. Благодарих за поканата и си останах в театъра. Нямам кой знае какви амбиции, всичко е въпрос на кауза. Ако има кауза, ако има нещо, заради което да се налага да преходя в това си амплоа, би се случило. Но засега ролята ми на общински съветник е достатъчен ангажимент за мен. В областта на културата в София има достатъчно какво да се прави, така че за мен това е предостатъчно.”, казва Янакиев, който през март ще изгрее и в новия проект на БНТ – “Недадените”.

Роберт споделя, че влязъл в политиката само заради Бойко Борисов, защото в него видял пътят към промяната.

“Личността му и желанието му за промяна ме въвлякоха в това ми амплоа. Иначе преди него никога не съм си представял, че ще ми се случи, никога не съм си представял! И никога не съм имал амбиции в тази насока.”, отбелязва Янакиев.

Източник:kliuki.bg