След днешното предсрочно освобождаване на Кирил Рашков от затвора Катуница настръхна. В селото напрежението не е спадало от две години, но в момента отново е достигнало до точката на кипене. Близките убития Ангел не отишли пред затвора да изразят протеста си, защото не искали да има сблъсъци там и да се стигне до нови невинни жертви. Неговият вуйчо обаче – Веселин  Христов е категоричен, че селото не желае скандалната фамилия да живее там. Това означава да сме в непрекъсната война, това означават нови битки и ново напражение и ексцесии.

Христов заплаши, че ако Кирил и фамилията му се върнат, ще се подпали отново фитилът и може да се стигне и до линч.kiro Той каза още, че прокуратурата е доказала, че убийстввото на Ангел е станало по подбудителство на дъщерята на Рашков – Събка, чийто син имал непрекъснати кавги с Ангел. Обаче никой не подвел Събка под отговорност, а цялата фамилия се отървала с малки и смешни присъди, докато пременикът му гние в гроба.

Катуница няма да остави тези хора отново да си веят коня в селото. Да вървят където искат, но тук не искаме да ги виждаме. Разбрах, че си купили големи къщи в Пловдив. Не ме интересува къде ще живеят, интересува ме, че все още няма справедлива присъда за смъртта на племеника ми. И рокарите от цялата страна заплашиха, че ще дойдат в Катуница, ако Кирил се върне тук.

Рашков днес бе взет от затвора с мерцедес и заяви, че ще се посъветва с жена си Костадинка и заедно ще решат къде ще живее фамилията.

Източник:skandalno.net