Вече знаем къде КАТ крие своите камери.

Местонахождението на камерите за проследяване на автомобилите вече ще бъде публично оповестено, научихме от  комисар Антон Антонов  началник на сектор “Пътна полиция” в ГД „Национална полиция”.

Информация за местонахождението на тезикамери ще може да се получи от сайтовете на областните дирекции на МВР.

Веднага шофьорите направиха коментари от типа, че там, където има камери, ще пътуват с позволената скорост, а там, където знаят, че няма камери – ще надуват газта.

Точно по този повод беше запитан комисар Антон Антонов дали знанието за камерите няма да доведе само до този ефект.

Той обясни, че и сега, когато водачите знаят, че по пътя дебнат полицаи с мобилни камери, те не шофират според правилата. А и броят на инцидентите не е по-малък.

Включително и мотористите си позволяват да шофират бързо по пътищата и да се возят без каски. Както е известно, номерата на моторите са само отзад, а много често мотористите нарочно го зацапват, за да не се разпознават.

Новите промени са направени във вътрешните  правила на  Пътна полиция и са  приети през последния месец, оповестиха от в. “Монитор”.

6ofior

Целта на тази информация е да накара водачите на първо време да шофират според правилата в районите с камери. А броят на тези райони ще стане в пъти повече през идващите месеци и години. Така, че постепенно много голяма част от пътните артерии ще бъдат под наблюдение. Така искат-не искат, водачите ще бъдат принудени да се самодисплинират на пътя.

Само за сведение, не повече от  10 минути отнема информацията със заснетите  нарушители в края на работния ден да бъдат прехвърлена от камерата на друг носител.

Информацията се изтегля с помощта на  флашка с код. Флашката се поставя в лаптоп, а  снимките се прехвърлят от камерата за наблюдение върху  преносим  компютър.

Възможност за манипулации няма,  тъй като заснетите данни  се съхраняват на 3  места:   в  самата камера, в лаптопа и в съответната областна дирекция. Когато се прави проверка, тогава се съпоставят тези три кадъра и ако е налице  разминаване, то може да бъде установено.

Източник:chudesa.net