Европейският шампион в тежка категория Кубрат Пулев може да си осигури дългоочакван мач със световния шампион Владимир Кличко, дори и без да му се налага да излезе на ринга, потвърди промоутърът на софиянеца Кале Зауерланд.

По план Кобрата трябва да се изправи срещу британеца Тайсън Фюри през лятото, а победителят от този двубой да получи статут на претендент за короната на Кличко.

Крайният срок за финализиране на сделката е 28 май, но засега от лагера на Фюри все още няма окончателен отговор. Продължава да се спекулира, че промоутърът на британеца – Мик Хенеси, преговаря и с други боксьори, като се споменават имената на Дейвид Хей и Томаш Адамек.kybrat

От „Зауерланд“ заявиха, че при отказ на Тайсън Фюри да се изправи срещу Пулев, то българинът автоматично ще се превърне в претендент на Владимир Кличко. През септември украинецът ще се изправи срещу олимпийския шампион Александър Поветкин в Москва, а след този мач би трябвало да се бие с Кубрат Пулев или Тайсън Фюри, ако разбира се победи предишния си опонент.

„28 май е последният срок за наддаването между промоутърите. Чухме слуховете, че от лагера на Фюри обсъждат и други варианти. Ако мачът между Кубрат Пулев и Тайсън Фюри не се състои, то Кубрат ще се превърне автоматично в претендент за световната титла“, заяви Кале Зауерланд.

Наскоро Тайсън Фюри отново демонстрира огромното си самочувствие, заявявайки, че може да победи Кубрат Пулев и бившия световен шампион Дейвид Хей в една и съща вечер.

Източник:inews.bg