Владимир Кличко отложи двубоя с Александър Поветкин и вбеси Кубрат Пулев – Кобрата

Владимир Кличко вбеси щаба на Кубрат Пулев!

Световният шампион по профибокс в тежка категория на четири федерации Владимир Кличко (Украйна) реши да отложи двубоя си с Александър Поветкин (Русия). Двамата трябваше да се боксират в началото на април, но украинският щаб поиска от WBA отлагане на мача за лятото и от Федерацията се съгласиха. Така Кличко и Поветкин няма да се изправят един срещу друг по-рано от 31 юли. Тъй като световният шампион трябва да защитава титлата си на всеки 6 месеца, както е по правилник, на 6 април е предвидено украинският ас да направи една доброволна защита.

kubrat-pulev-kobrata

Всичко това вбеси братята Зауерланд, които представляват както Александър Поветкин, така и Кубрат Пулев. Според тях, Владимир Кличко знае, че ще загуби, и нарочно отлага, за да навлезе в по-добра форма до лятото. Това не е никак далеч от логиката. Зауерланд припомнят, че двамата Кличко са провели едва два мача с наистина големи имена в последните 20 години, визирайки Ленъкс Люис и Дейвид Хей.

Това отлагане действително не е от полза на никого, освен на Владимир Кличко. То може да забави евентуален сблъсък на Кубрат Пулев – Кобрата с украинския шампион. Както е известно, българинът ще се боксира с Томаш Адамек (Полша) и ако го победи, ще може да посегне към световната титла. Владимир Кличко обаче става направо жалък в опитите си да остане на върха.

Източник: zasada.bg