Едно проучване, публикувано в  International Journal за поведенческо развитие установява, че на възраст между 40 и 49 46% от мъжете и 59% от жените съобщават за „криза“, споделят от Istinskiistorii.com.

Най-често срещаните катализатори на  кризи включват развод, раздяла, дълг и други финансови затруднения, а това са някои от най-големите признаци, че сте изпаднали в криза на средната възраст, но не сте единствените.

Хубавото на кризите в средната възраст е, че сте достатъчно възрастни, за да погледнете назад към миналите години с по-мъдър поглед и достатъчно млади, за да направите някои промени. Колкото и да е трудно да се справите с големите въпроси за това кой сте били и кой искате да бъдете, кризата на средната възраст е време за растеж и размисъл.

Преоценяваш приоритетите си

Лесно е да прекарваш живота си на „автопилот“, като работиш, за да печелиш пари, без наистина да мислиш какво правиш и защо. По време на кризата на средната възраст може внезапно да се зачудите дали животът ви всъщност изглежда така както искате. Добре е да се направи крачка назад и да прецените:„ Какво е най-важното за мен в живота и дали животът ми е съобразен с тези приоритети?

Вашето тяло се променя

Не само ще виждате повече сиви косми и бръчки, но може да откриете, че тялото ви не може да се справи със същите задачи, с които преди е успявало. Трудно е да осъзнаете, че вече не можете да участвате в групови спортове или да се изкачвате по стълби, без да спирате.