sladki deca

Телевизията е съществена част от живота на съвременния човек, независимо дали ни харесва да си го признаем или не. В много домове, телевизорът е постоянно включен, дори звукът му да е спрян, той винаги работи като фон. Замисляли ли сте, обаче какъв ефект има телевизията върху детето Ви. Дори да следите то да гледа определени предавания, за определено време, при постоянно пуснат телевизор, няма как мъника да не се заглежда в него.

Истината е, че телевизията има пагубно влияние върху малчуганите. Отдавна е научно доказано и обосновано, че децата, които гледат много телевизия развиват проблеми с очите, а факта, че стоят дълго на едно място, неминуемо води до обездвижване и затлъстяване, на един по-късен етап. Това, обаче е само физическото отражение на ефекта на телевизията върху децата, а вярва Ви се или не, има и емоционално такова. Специалистите са единодушни, че мъниците, които отделят голямо внимание на телевизора растат с по-бедна фантазия, по-слаби социални умения и по-трудна концентрация. Това са все доста полезни качества, които телевизията убива у детето Ви.

Така, че следващият път, в който си помислите да включите телевизора, макар и само като фон, просто не го правете. Вместо това, седнете и поиграйте с малчугана си. Изберете играчка, която ще развие въображението му и ще му помогне да подобри концентрацията си, като например някой от  страхотните конструктори, строители и пъзели за деца. А, ако времето позволява, най-доброто нещо, което може да направите е да изведете мъниците навън. Грабвайте забавните тротинетки магазинa за играчки в Бургас и оставете детето да се забавлява на воля с приятелите си!