Както и да се наричаме, ние сме ДСБ. Нашият председател е Иван Костов. Ние сме по-видими, по-отчетливи от всякога. Това заяви на пресконференция днес неуспелият кадндидат за президент от ДСБ Светослав Малинов. Коментарът му дойде по повод името, с което ще се яви коалицията между тъмносините и движението на Надежда Нейнски „Единство“.

Малинов беше категоричен, че ДСБ ще се представят добре на предстоящите парламентарни избори и ще получат подрепата на десните избиратели, които те представляват.

kostow

 

От „Кърниградска“ обаче изразиха опасения от ниска избирателна активност на предстоящите избори.

„ДПС ще спечели от ниската избирателната активност“, категоричен беше лидерът на тъмносините Иван Костов.

Светослав Малинов от своя страна разкритикува бързото отиване към парламентарни избори. По негови думи това може да разочарова протестиращите и това да ги накара да не отидат до урните, защото се е създало усещането ,че партиите отново са ги изиграли и не са изпълнили исканията им.
Според тъмносините служебният кабинет няма как да се бори с монополите, защото не разполага със законодателна рамка. Според Светослав Малинов единствената задача на този кабинет ще бъде да проведе едни честни демократични избори. Припомняме, че тъмносините неколкократно призоваха за формирането на програмен кабинет и продължаване работата на 41-то Народно събрание, което да създаде антимонополна законодателна рамка. Трите мандата обаче бяха върнати на президента Росен Плевенелиев и сега предстои държавният глава да разпусне Народното събрание и да създаде служебен кабинет.
Според Костов БСП и ГЕРБ не могат да бъдат смятани за алтернатива на тези избори. Той намекна, че ако левицата отново вземе властта, може да се повтори сценарият с правителството на Андрей Луканов.

Костов не си спести острите думи по адрес на левицата и припомни кризите, в които е изпадала страната ни по време на техните управления.

Лидерът на ДСБ беше особено негативно настроен и към финансовите идеи на правителството в оставка. Той категорично отхвърли идеята за теглене на международен заем от 1 млрд. евро, лансиран от еврокомисар Кристалина Георгиева. Според Костов правителството е разполагало с 5 млрд. повече бюджет спрямо 2008 година.

„Къде са отишли тези пари?“, попита риторично тъмносиният лидер. Да катастрофираш при това положение е „изумителна сръчност“, иронично вметна Костов.

Източник:dnes.bg