Бедният премиер като не може да открива от дома си, пак се наложи да се спасява през страничен изход

Премиерът, без да ще откри и седмицата и учебната година в УНСС като потвърди новия си печален прякор!

За Орешарски няма миг покой – всяка публична проява е тест за нервите му и готовността му да управлява на всяка цена. Едно невинно тържество го принуди да се спасява през страничния изход на УНСС, защото протестиращи го посрещнаха с „традиционни” възгласи тази сутрин. Въпреки, че официалната делегация влезе през парадния вход, премиерът беше евакуиран отново. Този път не можа да се отърве от протестиращите както след участието си в „Панорама” – пак попадна на протестиращи. Демонстрантите го изпратиха със скандирания “Оставка”.ore6arski

Най-лошото от всичко е, че като не щеш прояви на “народната любов”, си откупваш комфорта с нелицеприятни прякори! Този от петък, който придоби след като излезе през изхода за контейнерите, се потвърди. Демонстрантите го чакаха с надпис “Изход за боклуци”.

Министър-председателят трябваше да изтърпи и освиркванията, когато с ректорът проф. Стати Статев и министър Петър Чобанов поднесоха цветя на паметника на проф. Стефан Бобчев,.

По-поносими със сигурност му бяха плакатите: “Ела в СУ” и ли с големия въпрос – “Кой?” ( “Кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС?”).

Единственото място, в което оставиха Орешарски на мира е аулата с плътна охрана – “Максима”. Мераклиите да бъдат приветствани от премиера получили надлежни инструкции за поведение, а непокорните просто не били допускани.

Ото OFFNews разказват, че НСО предварително е заглушила звука във и около сградата на УНСС. Премиерът до преди два дена твърдеше, че вече не го дразни въпросът за Орешарски, макар в петък да си позволи да загуби железен самоконтрол.

Макар, че упоритостта на журналистите го забавлявала (по негови думи), след фиаското с „Панорама”, предпочете да даде интервю да Дарик по телефона. Жалко за него – ако можеше и да открива от резиденцията си разни събития…

Източник:razkritia.com