Според Кунева единствената цел на Борисов била да се докопа отново до властта

Меглена Кунева отхвърли предложението на Бойко Борисов за обединение на всички партии с десни убеждения. От името на нейното движение “България на Гражданите” Кунева заяви, че Реформаторският блок, в който освен нейната група, влизат още ДСБ, Синьо Единство, “Свобода и достойнство” и “Зелените”, не желае да включи в състава си и ГЕРБ.

Като причина за категоричния отказ Кунева изтъква факта, че според тях единственото, което интересува е Бойко Борисов и партията му е отново да се доберат до властта, а не да предложат реална алтернатива на сегашното правителство.kunewa Точно заради това бившият евродепутат от НДСВ Кунева заяви, че Борисов няма шанс да получи тяхната подкрепа, за да свали правителството на Пламен Орешарски. Лидерката на “България на Гражданите” нападна бившия премиер, че се интересува единствено от събиране на повече подкрепа от БСП, а не от действителните идеали и ценности, които обединяват всички партии в Реформаторския блок.

Точно заради това ГЕРБ трябва да извървят много дълъг път, докато не докажат, че са нещо по-различно от БСП, ДПС и Атака. Според Кунева пораженията, нанесени от правителството, начело с Бойко Борисов, са не по-малки от от тези от сегашните управляващи. Категоричният отказ на Кунева идва след като по-рано днес Бойко Борисов поиска да се присъедини към Реформаторския блок, за да свали управлението на Пламен Орешарски и БСП, предават от БЛИЦ.

Източник:razkritia.com