Скандал в Пловдив! Каназирева и още 2000 оставят Кунева без армия.
Тя е тоталитарен диктатор, партията – популистка, парашутисти оглавяват листите

Областният координатор на „Движение България на гражданите“ Дани Каназирева, а заедно с нея и активът на партията в Пловдивска област обявиха, че напускат Меглена Кунева. Колективното решение, за което БЛИЦ съобщи изпреварващо вчера, беше оповестено днес на форум в хотел „Тримонциум“. 873-ма члена на движение „България на гражданите“, 855 души от сдружението Пловдив-област и Пловдив-град и 61 души от общинските ръководства на 17-те общини категорично свалиха доверието си от лидера на партията Меглена Кунева.Още при първите срещи с експертите на Движението пролича, че в техните виждания за управление на държавата липсва ясна визия за решаване на проблемите. Този мит – че партията на Меглена Кунева ще бъде алтернатива на порочния политически модел – рухна с предизборната програма, изтъкна Каназирева. Предложените в нея 31 мерки са повърхностни, популистки и достойни за лява партия, а не за десен проект, подчерта Каназирева.

Kuneva-Meglena1Напусналите членове на Движението са разочаровани и заради непоследователната позиция на ръководството за следизборни коалиции. Декларациите, че партията няма да приеме този модел на управление на никаква цена, се оказаха също един мит. От изявленията на Меглена Кунева и други представители на Движението проличава, че има мегдан за следизборни коалиции. Няма да участваме в такива безпринципни експерименти, заяви Дани Каназирева.

„Повярвахме в каузата, но се оказа, че България е София, а гражданите са на улица „Незабравка“. Потресени сме и сме разочаровани от диктата и тоталитарния стил на управление, който се опита да наложи бившият еврокомисар“, заяви на пресконференция в Пловдив вече бившият областен координатор Дани Каназирева.

„Най-голямата структура в България за кратко време създаде опорни екипи във всички 18 общини и ангажира 1200 души, но днес казваме: Госпожо Кунева, не ви вярваме! Отказваме се, защото можем и искаме да държим гръбнака си изправен. Отказваме се, защото вече не ви вярваме. Фалшивият политически проект на Кунева лъсна 2 месеца след като й гласувахме доверие. Въпреки формулировката, че няма да има никакви следизборни договорки, Кунева излъга и започна да говори уклончиво за подкрепа. Така тя ще подмени волята на хората. Аз се отказах преди месец и половина да бъда в областната листа. Хората около мен – също. Но държим на принципите за регионални представители. Лицата, които бяха назначени за водачи на листите, нямат номинации. Те просто ни бяха съобщени. Всичко около този фалшив политически проект рухна. Митът Меглена Кунева рухна. Оказа се, че всичко е било политически пиар и няма нищо общо с реалността. 31-та точки, с които призовахме гражданите да ни гласуват доверие, се оказаха популизъм и празно говорене“, каза още Дани Каназирева.

Структурите в областта запазват целостта си, но категорично няма да подкрепят нито една политическа сила.

Меглена Кунева остава без армия.Трусове в партията  има в Сливен, Пазарджик, Бургас и в други градове. В петък за водач на листата на Движението в Пловдивска област беше определен Димитър Танев от София, който за куриоз няма нито една номинация в общинските структури. Начело на листата в Пловдив е Калин Томов, организационен секретар на Движението, също от София.

Написак: Кристина ИВАНОВА

Източник: Blitz.bg