Къде се скри Борисов, пита Станишев
БСП се регистрира в ЦИК за участие в изборите

 

Лидерът на БСП Сергей Станишев и 122 членове на младежкото БСП внесоха 21 000 подписа за регистрация на партията за предстоящите парламентарни избори в ЦИК.  Заедно със Станишев в ЦИК дойдоха още Пламен Орешарски, Михаил Миков, Янаки Стоилов, Петър Курумбашев и Илияна Йотова.

b0ba8014d50d0245cddacd2f1f3f000c_400x300

Станишев обясни, че умишлено е бил придружен от 122 души от младежкото БСП, тъй като партията е на 122 години. Той за пореден път отказа да коментира кои ще са водачите на листи на левицата. Станишев обясни, че утре има заседание на Националния изпълнителен съвет, на което той ще представи своите предложения, а окончателният вариант на листите ще бъде готов другата седмица.

„Ще има баланс между приемственост и промяна, обясни лидерът на БСП. По негови думи сред кандидатите за депутати на левицата има значително обновление. Той обаче беше категоричен, че голямата част от депутатите от 41-вото НС ще намерят място в листите.

Станишев отново заяви, че в листите на БСП ще има представители на гражданското общество. Не случайно Станишев беше придружаван от Петър Курумбашев и Пламен Орешарски – едни от най-ярките представители на гражданската квота на БСП.

Червеният лидер обясни, че има идея с кои политически сили вече може да направи коалиция след изборите, но категорично отказа да ги обяви. Той обаче беше категоричен, че БСП няма да влезе в коалиция с ГЕРБ.

При внасянето на подписите в ЦИК червеният лидер отново не спести критиките си срещу вече бившия премиер Бойко Борисов и неговия кабинет. Той определи като „доста детинска“ надпреварата, започната от ГЕРБ, за това кой ще внесе повече подписи за регистрация в ЦИК. По негови думи явно мнозинството в 41-вото НС не е разбрало, че не е необходимо да внасят подписите на всички, които имат намерение да гласуват за тази партия.

Станишев отново нападна бившия премиер, който по думите на социалиста в последните дни се е „покрил“. „За три години и половина г-н Борисов излизаше от сутрин до вечер от всички медии. Къде се скри сега“, попита Станишев.

Червеният лидер не пропусна за пореден път да повтори, че управлението на ГЕРБ е докарало страната до пълна разруха, създало е икономически и политически монополи и е задушило малкия и средния бизнес.

По думите на Станишев хората факли са се превърнали в символ на бившето управление. Според него сега е важно избирателите да дадат своя глас, за да може да се незададен едно ново управление, което да изкара България от кризата. Червеният лидер за пореден път лансира и тезата си, че следващият кабинет трябва да бъде програмен и не частно-партиен.

Източник: Dnes.bg