Стената е била надстроена впоследствие с цял метър над предвиденото по проекта

Фаталната стена, при падане от която Чочо Попйорданов загуби живота си, ще бъде съборена. Това научиха от вестник “24 часа”, цитирани от Новини. След специална проверка, направена от експерти на общинската дирекция по контрол на строителството и ДНСК, е взето решение зидът да бъде съборен, а собствениците на частното гробище могат да отнесат до 50 000 лева глоба заради нарушението.

Още след първата проверка беше установено, че стената е надграждана до 2,5 метра след пускането си в експлоатация при разрешени по проект едва 1,5.

stena

Ясно доказателство за това са различните замазки по нея. Специалистите са категорични, че ако изискванията от първоначалния проект са били спазени, обичаният актьор днес щеше да е жив.

Очаква се в близките дни ДНСК да издаде заповед за събаряне на частта от стената, която е над одобреното в проекта. Проверката продължава и в момента, а от ДНСК най-вероятно ще наложат и солидна глоба на собствениците на обекта.

Припомняме ви, че Чочо Попйорданов загина нелепо в ранните часове на Великден след като падна от въпросната стена. В последствие се оказа, че освен надстрояването, липсват обезопасителни парапети, които да гарантират безопасността на хората.

Източник:razkritia.com