Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да предлага на гласуване правителство на ГЕРБ в пленарната зала. Това стана ясно от негово изказване днес в парламента.

Председателят на парламентарната група на бившите управляващи обясни, че утре ще приеме мандат от президента Росен Плевнелиев, ще обяви състава на този кабинет в президентството и още там ще върне мандата.

Вчера Борисов направи подобна заявка, като обясни, че ще предложи правителство само за гражданите.

По думите на експремиера, като не се подлага на гласуване правителството на ГЕРБ в парламента, ще се спести време и така вторият мандат ще се връчи по-бързо.

Boiko-Borisov-4

„Вече е видна тройната коалиция, така че само ще губя време“, обясни Борисов защо се е отказал да предложи свой кабинет в пленарна зала, каквото беше първоначалното му намерение след изборите.

Според Борисов има скрита уговорка между Атака, БСП и ДПС. Този път той видя договорката в гласуването на състава на двете временни комисии в НС –  за изготвяне на правилник и по правни въпроси. „Ако българският избирател знаеше, че ДПС и „Атака” ще правят заедно комисии, ако знаеше, че БСП и ДПС в смесените райони ще бъдат като една партия и ще се броят като една партия, резултатите от изборите щяха да бъдат други“, заяви Борисов.

Тези трикове хората трябва да ги знаят още от първото заседание, отсече експремиерът.

Той беше категоричен, че ако е бил депутат в предишното НС, нямало да допусне подобни практики.

Ако съм бил тука, нямаше да го допусна. Сега съм тука и публично и ясно казвам каква далавера се прави, заяви Борисов. Той обясни още, че с подобен начин на работа народното събрание няма да се отговори на обществените очаквания.

Според него твърденията на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, че ГЕРБ се опитват да купуват депутати, са “пълни измишльотини“. По негови думи това си било комунистическа практика.

Източник:dnes.bg