„Погледнете си добре сметките и вижте дали реално има намаление или всичко е спекулация”, призова Мария Капон в студиото на бТВ.

В сутрешния блок на бТВ Мария Капон показа фактура за платен ток на едно семейство за два поредни месеца.

От нея става ясно, че през първия месец са платени 344 лева за 35 дни, което прави по 9.83 лева на ден. Вторият месец сметката като цяло е по-ниска, със 100 лева по-малко, но обхваща само 23 дни. Така на ден излиза средно по 10.33 лева, категорична е Капон, която посочи, че на практика потреблението е еднакво.smetki za tok

Затова тя призова всички да си погледнат добре сметките за ток и да сметнат дали реално има намаление на цените или то се дължи на изчислителни трикове, пише “Блиц”. „След всяка зима се спекулира, че цените падат, но това въобще не се случва!”, заяви тя. Мария Капон поиска прокуратурата да провери какво е подписала България по „Южен поток” и да се разбере от всички дали ще има печалба от този проект. Тя вижда решението на проблемите с цените на електроенергията в либерализацията на пазара.

По думите на Мария Капон има светлина в тунела и тя е, че прокуратурата най-после е започнала да работи. „За първи път има досъдебни производства, някакво начало, а Михаил Андонов е човекът, който трябва да даде отговори на въпроса къде са фактурите за „Белене”. Капон все пак е скептична за развръзката на тези дела и предполага, че накрая ще го отнесе най-вероятно някой държавен служител по веригата.

Източник:razkritia.com