Нека си го кажем: всички сме лъжци. От време на време казваме някоя голяма лъжа, която включва преднамерена измама като това, че сме болни и не можем да работим, кашляме убедително и твърдим, че сме в задръстване. Това, обаче,  са незначителни лъжи, които казваме, за да избегнем нараняване на нечии чувства, да продължим с нашия ден или да направим нашите истории малко по-интересни.

Ние променяме истината ежедневно, така че дори да не осъзнаваме, че го правим.

           „Почти стигнах“

Виж също „Намирам се на пет минути от теб” или „само около блока.” Знаете, че не сте почти там – има поне половин час преди да стигнете до мястото, където ви очакват приятелите ви, но вие все още трябва да спестявате истината.

           „Трябва да е отишло в папката ми за спам“

Видяхте имейла, когато той дойде, може би дори сте отворили и прочели, а след това решихте да се справите с него по-късно. Всъщност вие не сте направили нищо с него. Но когато подателят ви попита за това, може би седмици или месеци по-късно, може би копирайки шефа си, трябва да дадете някакво извинение за това, че не сте направили нищо с него.

           „Телефонът ми умря“

Когато получавате SMS-и от двама различни приятели, които предполагат два различни плана и не можете да вземете решение за това, което искате да направите, това е удобен начин да излезете от положението.

          „Прочетох / видях това преди известно време“

Любима лъжа, когато приятел споменава книга или филм, които вероятно вече трябва да сте прочели или видели, но всъщност никога не са го виждали.