Чрез скандалната схема на човек с 50 лева сметка за ток му се начислили още 939 лева

Скандално разкритие за дейността на ЕРП-та в страната ми и техния произвол направи в ефира на ТВ7 депутатът от БСП Явор Куюмджиев. Народният представител разкри, че монополите са използвали обществени поръчки, за да си намират свидетели, на които да плащат, за да се подпишат под протокол, чрез който да се спре тока на даден клиент на дружеството.

erp

Наглата схема е повече от проста – чрез обществена поръчка от ЕРП-та намират двама свидетели. Като монополно дружество, те имат право да начисляват обратни сметки. От там насетне ситуацията е следната – прави се проверка и се установява, че електромерът на клиента не работи. С подписите на двамата “свидетеля” се съставя протокол, че това действително е така и всичко приключва. По този начин на човек със скромната сметка от 50 лева за ток, чрез обратно начисляване, му е била изпратена фактура за 939 лева разходи за енергия.

 

Куюмджиев настоява порочната практика да се спре и от енергодружествата вече да нямат право да съставят протоколи без знанието на клиента, предават от Фактор. Той ще трябва да бъде уведомен както следва – с писмо и чрез телефонно обаждане.

Източник:razkritia.com