Йордан Цонев забравил, че микрофонът му е включен и записва всичко.

Скандален запис, разпространен от БНР, е на път съвсем да разтърси протестиращите вече близо два месеца срещу правителството на Пламен Орешарски. На записа съвсем ясно се чува как Йордан Цонев от ДПС настоява заседанието да приключи по-рано, тъй като има опасност протестиращите отново да ги блокират в парламента. Диалогът се разиграва днес следобед по време на изключително важното за страната разглеждане на актуализацията на бюджета.

Повод за скандалното изказване стана обсъждането на бюджета, което се проточи след предвидения краен час в 16 днес.conev Именно по това време започнаха призивите на протестиращите за ново блокиране на депутатите в сградата на Народното събрание както се случи преди няколко дена. Притеснен да не би да не успее да се прибере вкъщи и да прекара още една нощ затворен на работното си място, депутатът от ДПС Йордан Цонев настоява пред Михаил Миков – председателя на Народното събрание, да закрие по-бързо заседанието, за да избегнат тълпите недоволни граждани.

Миков очевидно е послушал съвета му, тъй като на няколко пъти подканя колегите си да приключват по-бързо с изказванията си, тъй като навън се събирали все повече хора. В крайна сметка гласуването на актуализацията в бюджета беше отложено за утре, предават от БЛИЦ.

Източник:razkritia.com