Лют предизпорен спор избухна в предаването „Тази сутрин“ по Би Ти Ви. Представителите на ГЕРБ и БСП близо 20 минути се обясняваха при чие управление хората са живели по-зле.

Червеният депутат Драгомир Стойнев посъветва ГЕРБ да не искат властта все още, защото хората са ги изгонили с камъни. Според него „трябва да се подобри бизнес климатът, има отлив на чужди инвестиции“. От БСП обещават около 250 000 нови работни места, ако вземат властта.

„Който обещава чудеса, е лъжец“, отсече на свой ред бившият министър по еврофондовете Томислав Дончев. Той подчерта, че отказва да влиза в предизборно наддаване. По думите му толкова нови работни места, колкото обещават социалистите, означава да се вземат над 1 милиард лева от хората. „Естествената безработица е по-добре от изкуствената заетост“, добави той.

Дончев бе категоричен, че единсвеният път за България е „доходи, базирани на работеща икономика“. Той отчете и грешките на управлението на ГЕРБ: „Грешка беше, че не направихме достатъчно за малките и средните предприятия.“ani

Социалистът Стойнев контраатакува с репликата, че втори мандат за партията на Бойко Борисов би било нещо като Жан Виденов пак да дойде на власт.

Дончев настоя, че плоският данък трябва да остане. Той обвини опонента си, че иска да накаже работещите, училите и печелещите хора в България.

„Вие дезертирахте, вие се уплашихте и дадохте мандата“, не му остана длъжен Стойнев. Преди това той смая водещата Ани Цолова и зрителите с откровението, че Искра Фидосова си хранела кучето със сьомга и кюфтета, докато хората мизерствали.

Минута и половина след началото на предаването Стойнев нападна и самата Ани Цолова с обвинението, че искала да помогне на Томислав Дончев. Тя поиска от него да обясни думите си. Той отсече, че водещата непрекъснато го прекъсвала. До този момент в студиото бе говорил изключително депутатът от БСП, докато представителят на ГЕРБ бе казал едно изречение.

Източник:24chasa.bg