От югозападните съседи не щат да подпишат договор, в който да потвърдят, че ще спазват добрия тон към българите.

Македония показва недобронамереност към българите дори като не краде от историята и литературата или ни демонизира. Като знак на липсата на воля за изглаждане на отношенията беше прието официалното изявление на първия дипломат на съседите – Никола Попоски.

Според македонския външен министър подписването на договор за добросъседство е не само излишно, но и щяло да доведе до проблеми!!! makedonciЗа да се докажело положителното отношение не бил нужен къс хартия, а определени постъпки и добра воля.Не че няма да се съгласим с частта, че делата са по-силни от думите, но в предвид алчното присвояване на личности, творци и събития от болгарсата (да не говорим и за световната) история, е необходимо нещо да се направи.

Дори бившият посланик в София Абдурахман Алити призна, че причините за междудържавните проблеми се крият в Скопие и само там трябва да се търси вината, че Македония няма лесно да се допусне до членство в престижните организации.

В крайна сметка България първа призна независимостта на държавата, а за благодарност получи толериране на антибългарските настроения, налагани от „античките” (македонци, които вярват, че са древен народ дал на света Александър Македонски).
Oт:Надежда Димитрова                        Източник:razkritia.com